Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Κοζάνη1984: Η περιοχή του Αη-Δημήτρη μέσα από το φακό του Μάρκου Πατσίκα

Φωτογραφίες από το αρχείο του Μάρκου Πατσίκα:
Φεβρουάριος του 1984 στην Κοζάνη και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου ...

Στην κατάψυξη πάλι η Ελλάδα: Χιόνια του Αγίου Βαλεντίνου

Εξαιρετικό είναι το ενδιαφέρον που αρχίζει να παρουσιάζει η τάση του καιρού για το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη, καθώς από τις 10 του μήνα η Ελλάδα φαίνεται να μπαίνει ξανά στην… κατάψυξη, με χαμηλές έως και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Ο Έλληνας «γιος» του Τραμπ που διχάζει την Αμερική

Ποιος είναι ο γοητευτικός νεαρός με τις ακραίες θέσεις για τα... μάτια του οποίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί ένα πανεπιστήμιο

O ελληνικής καταγωγής Μίλo Γιαννόπουλος (Milo Yiannopoulos) μπορεί να μην είναι φυσικό τέκνο του Ντόναλντ Τραμπ -ακόμη και αν ο ίδιος άλλαξε εμφάνιση και έβαψε μαλλιά για να του μοιάσει- είναι όμως γνήσιο πνευματικό του παιδί.

Τα απίθανα μυστικά εργαστήρια των κολοσσών της τεχνολογίας

Τα απόρρητα ερευνητικά κέντρα όπου κυοφορείται το μέλλον της ανθρωπότητας!

Μια μικρή ερευνητική εγκατάσταση στήνεται στα γρήγορα στις δομές της Lockheed Martin τη δεκαετία του 1940.
Ο αρχιμηχανικός Kelly Johnson είναι αναγκασμένος να δουλεύει μέσα σε μια τέντα, δίπλα στο θεόρατο εργοστάσιο της φίρμας και το βασικό ερευνητικό εργαστήριό της, παρά τη μέγιστη σπουδαιότητα της δουλειάς του.

Πανελλαδικές 2017: Νέες αλλαγές που ευνοούν τους υποψηφίους. Όλες οι λεπτομέρειες

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για πολλές κατηγορίες υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές, όπως από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ, υποψήφιους που ανήκουν στο 10% αλλά και για πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες που μπορούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις συμπεριέλαβε το υπουργείο Παιδείας σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τελώνου και Φαρισαίου. Αρχή τουΤριωδίου σήμερα

Τριώδιο ονομάζεται το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας μας το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, απο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως. Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου (πρωινή Ακολουθία) περιέχουν τρείς Ωδές ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές - την 8η και την 9η πάντοτε, ύστερα δε διαδοχικά μία από τις πέντε πρώτες.