Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες επέλεγαν να χτίζουν ναούς σε σεισμικά ρήγματα

Τα σεισμικά ρήγματα είναι πιθανό ότι έπαιξαν ρόλο – κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, υποστηρίζει ένας Βρετανός γεωεπιστήμονας. Όπως πιστεύει, οι πρόγονοί μας πιθανώς έχτιζαν ναούς, ιερά και άλλα κτίρια μεγάλης γι' αυτούς σημασίας σκοπίμως σε περιοχές που προηγουμένως είχαν πληγεί από σεισμούς.

Τι καιρό θα έχουμε τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια

Τα Μερομήνια είναι μια αρχαία μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να παρατηρήσουν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες

Η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2). Πρόκειται για ενημερωτική συνάντηση για νέους που σχεδιάζουν μια δική τους επιχείρηση ή θέλουν να επεκτείνουν μια ήδη υπάρχουσα.

Mέτρηση σακχάρου και οφθαλμοσκόπηση σε παιδιά και ενήλικους στο ΚΑΠΗ Κοζάνης

Τα μέλη της «LIONS CLUB ELIMIA KOZANI»,σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης  (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής)και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, πραγματοποιούν μέτρηση σακχάρου και οφθαλμοσκόπηση σε παιδιά και ενήλικους,
την Κυριακή 1η Οκτωβρίου , στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων.