Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πρεσβυωπία τέλος! Καλή όραση χωρίς γυαλιά!

Είναι το πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες και ουσιαστικά όλον τον πληθυσμό του πλανήτη από την ηλικία των 45 και μετά. Η πρεσβυωπία ωστόσο φαίνεται ότι αποτελεί ήδη παρελθόν. Οι επιστήμονες εδώ στην Ελλάδα δίνουν τη λύση και προσφέρουν άριστη όραση χωρίς γυαλιά.

Η πρεσβυωπία μπορεί να καταπολεμηθεί ή και να καταργηθεί σε ποσοστό 80% με 85% των ατόμων που πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα στην όραση. Ουσιαστικά με τις επεμβάσεις που γίνονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τα γυαλιά καταργούνται.

Όπως λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Γιώργος Λαμπίρης, με τις χειρουργικές τεχνικές που δοκιμάζονται και εξελίσσονται στο Πανεπιστήμιο στα άτομα άνω των 45 ετών και σε ποσοστό 80%-85% προσφέρεται ποιοτική όραση σε ποσοστό 95%. Γεγονός που καταργεί τα γυαλιά στο διάβασμα, την οδήγηση, στη χρήση του κινητού ή του υπολογιστή κλπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία οι επεμβάσεις που γίνονται ήδη από τις αρχές του 2018 με ένα εξελιγμένο σύστημα ψηφιακής κατευθυνόμενης χειρουργικής είχαν άριστα αποτελέσματα.

Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα αυτά σε ιατρικά περιοδικά και τα έχουν παρουσιάσει σε συνέδριο που διεξήχθη στη Λισαβόνα.






newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου