Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Απόκοσμες, μοναδικές φωτογραφίες από το σημερινό Τσερνόμπιλ

Απόκοσμες, μοναδικές φωτογραφίες από το σημερινό Τσερνόμπιλ μέσα από το φακό του φωτογράφου Vladimir Migutin. Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες είναι από την πόλη Πριπιάτ.
Η πόλη Pripyat (Πριπιάτ) είναι μια πόλη - φάντασμα στην Ουκρανία, καταχωρημένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως μνημείο της πιο τρομερής πυρηνικής καταστροφής στην παγκόσμια ιστορία.

Καιρός: Υποχωρεί… «μαχόμενη» η Ιοκάστη – Βροχές και χιόνια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

"Γλυκαίνουν" τα καιρικά φαινόμενα από την Δευτέρα (12.02.2018), χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι θα σταματήσουν εντελώς οι βροχές και οι χιονοπτώσεις.
Ο καιρός αναμένεται να είναι λιγάκι περισσότερο θερμός, όμως και πάλι σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν λίγες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις.

Η βιταμίνη που διορθώνει τις βλάβες στην καρδιά

Είναι ευρύτερα γνωστή για τη σημαντική συμβολή της στη σκελετική υγεία αλλά και για την τόνωση που προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα, αποδεικνύεται όμως ανεκτίμητη και για την υγεία της καρδιάς.

Η σημασία των εθίμων και των λαϊκών παραδόσεων για την τόνωση της τοπικής οικονομίας

Στο ξεκίνημα του 21ο αιώνα, οι πόλεις και τα αστικά τοπία μετασχηματίζονται για να ανανεώσουν την οικονομική ελκυστικότητα τους. Οι νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες καθιστούν κίνητρο για τη βελτίωση του αστικού χώρου. Με τέτοιο τρόπο που ανταγωνίζεται η μία πόλη την άλλη από θέση συγκριτικής αδυναμίας. Ο σκοπός είναι η προσέλκυση επιχειρήσεων που είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες και η δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων της Κοζάνης την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς

Είναι γεγονός ότι ο επισκέπτης της Μεγάλης Αποκριάς αναζητά ένα σουβενίρ από την πόλη και τοπικά προϊόντα, τα οποία ψάχνει να τα βρει. Το άνοιγμα της αγοράς θα έβγαζε τον κόσμο έξω, αλλά θα στερούσε από τους υπαλλήλους των καταστημάτων την αποκριά και τη διασκέδαση.

Αποκριά στην Κοζάνη 2018: Το πρόγραμμα της Μικρής Αποκριάς

ΚΥΡΙΑΚΗ – ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΚΡΙΑ
11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

Τέλος η θερινή ώρα; Τι αποφασίζει τώρα η Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση» των ρυθμίσεων για την αλλαγή της θερινής ώρας και αν χρειαστεί να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρηση αυτής της διαδικασίας.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Χειμωνιάτικος ο καιρός και την Κυριακή, 11.02.2018, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Πού θα υπάρχουν προβλήματα.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο, Κυριακή 11.02.2018, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, μάλιστα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 Ο καιρός συνεχίζει τα… δικά του!